US | DE | RO | SK
Szabó Galamb

Üdvözlöm Tisztelt Látogató!
 

Szabó Béla vagyok, 1959-ben születtem Miskolcon, és jelenleg családommal Boldván élek.

Én is, mint oly sokan mások gyermekkoromban kedveltem meg az állatokat, mindig volt a ház körül sertés, baromfi, galamb, kutya, macska.

A galambok szeretetét bátyámnak, Sándornak köszönhetem, aki eleinte röpgalambokkal, majd később F1 húsgalambokkal foglalkozott komoly hozzáértéssel.

A 80-as évek közepén közösen tartottunk 60 pár húsgalambot és a szaporulatot vágógalambként értékesítettük.

Fajtaválasztásnál, már ekkor felkeltette érdeklődésemet alakjával, nyugodt vérmérsékletével az amerikai óriásposta galamb (american giant homer).

Az első amerikai óriásposta galambok Pátzay István doktor úrtól érkeztek a dúcunkba, innentől fogva számítva számomra csak ez a fajta létezik a galamb megtestesítőjeként.

Sajnos családi okok miatt azóta két alkalommal is szüneteltetnem kellett a galambászkodást, de mindig sikerült újrakezdeni.

2008.07.08-tól vannak ismét óriáspostáim, nagy segítségemre voltak a kezdeti tenyészállomány összeállításában  Lippai Sándor, Molnár János, Földvári Miklós, Lénárt Sándor és Csótka Ferenc tenyésztőtársak, ez úton is köszönöm önzetlen segítőkészségüket.

Szabadidőmben szeretnék minél több időt madaraim között tölteni, gyönyörködni szépségükben.

Első sorban egyéb kovácsolt színosztályú, sárga, vörös, veréb, pacsirta kovácsolt egyedeket szeretnék kitenyészteni, illetve a Jethro-féle deres vonalat kívánom erősíteni.

Ezzel a honlappal is szeretném az amerikai óriásposta galambot népszerűsíteni, fel kelteni a fajta iránt az érdeklődést.

Köszönetem Bence fiamnak a honlap létrehozásáért és Regecz Ádám barátjának a szép fotókért.

Kellemes időtöltést és jó szórakozást kívánok minden Látogatómnak!

Szabó Béla
galambász

Vissza a lap tetejére